Det är med stor sorg vi mottagit beskedet att Ove har gått bort och våra tankar går till Lilian och Oves närmaste.

Ove – styrelseledamot, banmästare, hallansvarig etc har under årtionden varit GTK trogen och lagt ner hundratals timmar för att skapa en bra tennismiljö i Grästorp. Ove ställde alltid upp – en klippa!

Det känns svårt att inte få prata mer med Ove om stort och smått och höra hans funderingar omkring olika problem med elanvändningen, hur luftvärmepumparna fungerar, nätstolparnas dåliga förankring, lysrörens dåliga livslängder för att inte säga glimtändarnas dito, värmen i hallens servicedel, utebanans skötsel, hålen i stängslet, målning av linjer – Ove hade koll på allt. Ove var också en uppfinnarjocke och Ove byggde själv en motorvält till våra utebanor. Ett slitigt manuellt dragande av vält kunde nu göras snabbt och med ett väldigt bra resultat. Välten var så bra att Vänersborgs TK lånade den för att ordna till sina grusbanor.

Många som kommit i kontakt med Ove på senare dagar vet inte att Ove tidigare varit en mycket bra tennisspelare. Jag hade förmånen att spela med Ove under många år. Vi hade abonnemang och spelade både i den gamla hallen och i den nya. Även om Ove var mer än tio år äldre än jag så var det inget jag tänkte på – han var vältränad och gav mig alltid en rejäl match. Hans mest utmärkande slag var serven där han hade Sveriges högsta uppkast. Han serve var mer en smash i sin teknik. Kul att se. Man kunde ta kafferast från det att Ove kastade upp bollen tills han slog den.

För ca 15 år sedan fick Ove problem då vi spelade. Han hade ont i bröstet och vi slutade spela och gick in i omklädningsrummet. Jag är ganska säker på att ingen av oss trodde att Ove fått en hjärtinfarkt – vilket var fallet. Ove var en genomtränad person som hade cyklat till sitt arbete i Trollhättan, som cyklade Vätternrundan, som åkte Vasaloppet mm. Jag trodde han fått en sträckning. Ove sa att det var OK och att han kunde ta sig hem själv. Väl hemma så ringde han ambulans och det blev ilfart till Sahlgrenska för sprängningar. Ove återhämtade sig och han sågs alltid som en ”kraftkarl”. På senare år fick han dock alltmer problem med hälsan men detta till trots – han ställde alltid upp.

Tack så jättemycket för allt som du gjort för klubben och för att du varit en sådan fin kamrat under alla år. Jag hoppas att det finns tennis dit du kommer och att du kan lära änglarna lite forehand och backhand slag. Det vet jag att du skulle tycka om. Hoppas att änglarna också gör det.

Dag Hardyson, styrelseledamot och fd ordförande GTK.