Seniorer med vår tränare Daniel Nilsson
Kaffe och samkväm efter träningen i GTK:s lilla men mysiga kök

GTK har idag en relativt stor verksamhet när det gäller minitennis och juniortennis. På seniorsidan har antalet spelade timmar i hallen ökat stort men när det gäller våra lite äldre så har det saknats aktiviteter. Därför satsar klubben nu på att få med seniorer i träning. Den organiserade träningen sker på tisdagar från 12:00. Vi vill fylla hallen med spelare även på förmiddagar och vid middagstid. Just nu pratar vi om att sänka priset för spel under dessa tider. Styrelsebeslut kommer inom kort. Tennis är en sport som är fullständigt oberoende av ålder eller kön – alla kan spela tennis. Dessutom är det väl nu känt att danska forskare publicerat rapporter som visar att den motionsform som är bäst om du vill leva länge – svaret är utan konkurrens – tennis. Tennis är den motionsform som ger nästan 10 års längre liv jämfört med att sitta still och inte motionera. På de närmast följande platserna finns badminton 6,2 år, fotboll 4,7 år, cykling 3,7 år, simning 3,4 år, löpning 3,2 år och gymnastik 3,1 år. Observera att det är viktigt att du motionerar ihop med andra för även detta har effekt.

Är du nu sugen att vara med i Daniels tennisträning? Tänkte väl det! Maila Daniel på dtennis1989@gmail.com och få information